Purentalihasten avaus

Purentalihasten hieronta rentouttaa pään, kasvojen ja niskan alueen lihasjännityksiä. Hoito sisältää niska-hartiaseudun käsittelyn, päähieronnan, leukanivelen mobilisointia sekä purentalihasten käsittelyn suun ulkopuolelta ja kumihanskan kanssa sisäpuolelta. Moni narskuttelee hampaita öisin nukkuessaan tai päivällä keskittyessään. Usein hammaslääkäri huomaa hampaiden pinnan kulumisen, mikä kertoo yöllisestä narskuttelusta. Tähän suositellaan purentakiskoa ja leukanivelen jumppaa. Lisäksi stressi lisää usein päivänarskuttelua ja leuan alueen jännitystiloja.

Purentalihasten toimintahäiriöt ja jännitystilat voivat aiheuttaa mm. päänsärkyä, kasvojen pistelyä, korvan särkyä ja tinnitusta, puheen puuroutumista, palan tunnetta kurkussa ja niska-hartia-alueen jännitystä.

Purentalihakset ovat myös yhteydessä suoraan lantionpohjaan etummaisen ja syvän sidekudoskalvon kautta. Sidekudoskalvot eli fasciat ympäröivät lihaksia, luita ja sisäelimiä yhdistäen eri kehonosat toisiinsa. Jos jossakin kohtaa ketjua on rajoittunut liike, saattaa se vaikuttaa koko ketjun toimintaan. Lantionpohjan toimintahäiriöt voivat aiheuttaa myös purentalihasten häiriöitä ja toisinpäin. Raskausajan ja synnytyksen jälkeen on yleistä, että lantionpohjan lihakset ovat liian kireät. Purentalihasten käsittelyllä voidaan saada rentoutta myös lantionpohjaan asti.

Yöllinen hampaiden narskuttaminen on yleensä merkki siitä, että purentalihakset tarvitsevat hoitoa.

Kokonaisvaltainen hoito

Käsittelemme myös päänalueen kokonaisuudessaan. Laulaessa tai puhuessa, leukanivelen toiminta tulee suureen rooliin. Äänihuulten hoitaminen on tärkeää, sillä ne toimivat parhaiten, kun ympäröivät kudokset ovat rentoina. Voit pyytää tähän erikoistunutta hierojaa tekemään hoidon käsittelyn lisäksi tai varata ajan erikseen. Suosittelemme 30-45 min hoitoaikaa. Tunnin mittaisen hoidon aikana ehdimme käsittelemään myös esimerkiksi yläselkä- ja hartiaseudun.

Onko sinulla edellämainittuja ongelmia purentalihasten kanssa?

Älä epäröi ottaa yhteyttä, sillä ongelmat pystytään yleensä hoitamaan ilman lääkkeitä ja kalliita kiskohoitoja.