Vauvojen osteopatiasta tukea kehitykseen

Vauvojen osteopaattiseen hoitoon ovat tervetulleita kaikki vauvat vastasyntyneestä 12kk ikäiseen asti. Tämän jälkeen käynti tulisi varata ”lasten osteopaattisena käyntinä” Sillä siihen on varattu enemmän aikaa, kun taaperot ovat kovin vilkkaita.

Vastaanotolle voi saapua ilman mitään oireita, jos haluaa tehdä synnytyksen jälkeen ”perus tarkistuksen”. Yleisimpiä syitä vastaanotolle hakeutumiseen ovat: mahavaivat (refluksi, koliikki, vatsan väänteet, ilman kerääntyminen sekä pinkeä maha), imetysongelmat (kireä huuli- tai kielijänne, kova tai laiska imuote, ilman hörppiminen), uniongelmat ja muut kolhut tai synnytyksessä tulleet traumat.

Hoito on hyvin lempeää ja hoidossa edetään täysin lapsen ehdoilla. Hoitoa voidaan tehdä imetyksen aikana, nukkuessa tai esimerkiksi leikkiessä. Vanhemmat saavat olla läsnä koko hoidon ajan. Hoito rentouttaa vauvan kehoa ja hoitoreaktiona vauva saattaakin erityisesti hoitopäivänä nukkua enemmän.

Synnytys on myös vauvan keholle iso ponnistus ja erilaiset tarjonnat saattavat aiheuttaa erilaisia jännityksiä pienen kehoon. Joskus vauvan kehossa voi näkyä jo kohdunaikaisia jännitteitä. Nämä voivat ilmetä esimerkiksi puolieroina.

Osteopatiaa voidaan käyttää myös lääkärihoidon rinnalla, jolloin osteopaatti mieluusti konsultoi hoitavaa lääkäriä.

Hoito räätälöidään aina asiakkaan mukaan, yksilöllisesti ja tehokkaasti.

Monipuolinen osteopatia

Akuuttihoidossa keskitytään usein oireen helpotukseen ja jatkokerroilla lähdetään purkamaan alkuperäistä aiheuttajaa. Oireiden lievittämisen lisäksi edistetään hermoston ja verenkierron. Osteopaatit hoitaa mm. rakenteellisia-, hermostollisia- ja traumaperäisiä kehon häiriötiloja.

Kiinnostuitko osteopaattisesta hoidosta?

Osteopatia on luonnonmukainen ja kokonaisvaltainen hoitomuoto, jonka teho perustuu siihe, että sillä pureudutaan kivun ja häiriön alkutekijöihin.