Lantionpohjan Fysioterapia

Lantionpohjan fysioterapiaan voi tulla sekä raskausaikana että synnytyksen jälkeen. Tavallisimpia syitä hakeutua lantionpohjan fysioterapiaan ovat:

  • Lantionpohjan lihasten harjoittelu raskausaikana ja synnytyksen jälkeen
  • Liikuntaan ja harjoitteluun liittyvät kysymykset raskausaikana ja synnytyksen jälkeen
  • Keskivartalon kuntouttaminen synnytyksen jälkeen
  • Vatsalihasten erkauman tutkiminen ja kuntoutus
  • Lantionpohjan palautumisen tutkiminen

Eri asteiset lantionpohjan häiriöt vaikeuttavat elämää ja voivat aiheuttaa myös epämukavia tianteita ja tuntemuksia. Suuri osa naisita kärsii näistä jossain vaiheessa elämäänsä.

Naisilla lantionpohjan toimintaa haastavat mm:

  • lantionalueen toimenpiteet
  • ylipaino
  • hormonaaliset muutokset

Lantionpohjan fysioterapiassa tavoitteena on ennaltaehkäistä ja hoitaa erilaisia lantionpohjan lihaksiston tiomintahäiriöitä.  Asiakkaan tilanne kartoitetaan haastattelulla ja tutkimalla keho kokonaisvaltaisesti. Tämän jälkeen laaditaan hoitosuunnitelma yhdessä asiakkaan kanssa.

Synnytyksen jälkeisessä fysioterapiassa lantionpohjan tutkimisen apuna voidaan käyttää biopalaute (EMG) laitetta, jolla pystytään mittaamaan lantionpohjan aktiivisuutta eri asennoissa ja liikkeissä. EMG antaa palautetta lihasten aktiivisuudesta ja sitä voidaan käyttää lantionpohjan lihasten jännityksen ja rentoutumisen hahmottamisen apuna.

Biopalautemittausta varten asiakas ostaa elektrodin vastaanotolta. Hinta on 35e. Jos omistat ennestään elektrodin, voit ottaa sen mukaan käynnille eikä uutta tarvitse ostaa. Mainitsethan varauksen lisätietoihin, mikäli haluat yhdistää biopalautetestauksen fysioterapiakäynnille.

Toinen tapa on käyttää ultraääni- laitetta hyödyksi. Kolmas on sisätutkimus. Joka tehdään aina asiakkana ehdoilla ja asiakasta kuunnellen. Näistä vaihoehdoista tekee fysioterapeutti suosistuksen ja asiakas tekee lopullisen päätöksen.

Varaa aikasi lantionpohjan fysioterapiaan tästä:

Tavoitteena on edistää kehon toimintakykyä ja hyvinvointia ja auttaa löytämään sopivat tavat liikkua raskausaikana ja synnytyksen jälkeen.

Voit myös varata ajan suoraan sivujemme kautta!

Nyt voit helposti varata ajan suoraan sivujemme kautta. Näet heti vapaat ajat ja hoitojen antajat. Tervetuloa Wariolle!