Äitiysosteopatiasta apu moneen vaivaan

Kenelle: Äideille. Kaikissa raskauden vaiheissa ja synnytyksen jälkeen.

Mitä: Osteopatiaa. Kehoa hoidetaan kokonaisuutena. Huomioidaan vaikuttavat tekijät: Imetys, sektio, ergonomia, virheasennot, kiputilat.

Synnytyksen jälkeinen osteopatia on monille vielä tuntematon, mutta suosiotaan kasvattava hoitomuoto Suomessa. Useissa Euroopan maissa, kuten Ranskassa ja Belgiassa osteopatia on lääkärin ohjeistama oleellinen osa kokonaisvaltaista toipumista raskauden ja synnytyksen jälkeen.

Pienokainen ja äiti ovat yhdessä hoidon keskiössä. Osteopaatti tarkistaa, minkälaisia ja miten laajoja muutoksia synnytys ja raskaus ovat aiheuttaneet äidin kehoon, mutta synnytys on iso ponnistus myös vauvalle. Jokainen synnytys on uniikki, ja jokainen lapsi reagoi traumaan, sekä ympäristön äkilliseen muutokseen omalla tavallaan. Osteopaatti on matkalla mukana heti lapsen ensi hetkistä alkaen. Vastaanottokäynneillä varmistetaan myös lapsen optimaalinen toipuminen synnytyksestä, ja puututaan synnytyksen ja uuden elinympäristön aiheuttamiin kiputiloihin sekä kireyksiin lapsen kehossa.

Hoito räätälöidään aina asiakkaan mukaan, yksilöllisesti ja tehokkaasti.

Muutoksia äidin kehossa

Synnytys tuo täysin uudenlaisia, joskin luonnollisia muutoksia kehoomme. Muutokset voivat olla isompia tai pienempiä riippuen synnytyksen haasteellisuudesta sekä kehon yksilöllisistä piirteistä. Palautuminen, ja palautumista tukevat hoitotavat määräytyvät yksilöllisten piirteiden ja tarpeiden lisäksi myös paljon sen mukaan, onko synnytys tapahtunut alateitse vai sektiolla.

Osteopaattisella hoidolla pyritään edesauttamaan synnyttäneen äidin lantion pehmytkudosten, ja hermotuksen optimaalista palautumista. Kyse ei kuitenkaan ole ainostaan lantion alueen kuntouttamisesta, vaan tavoitteena on edesauttaa koko kehon palautumista. Palautumaton lantion alue saattaa oireilla ympäri kehoa aiheuttaen mm. erilaisia kipu,- ja kireystiloja, päänsärkyä, virtsankarkailua sekä synnytyksen jälkeistä masennusta.

Äitiysosteopatia on suunnattu synnyttäneille äideille. Olet tervetullut osteopaatin vastaanotolle heti kun oma jaksamisesi sen sallii. Voit varata ajan itsellesi, tai itsellesi ja lapselle yhdessä (linkki). Jos saavutte vastaanotolle yhdessä lapsen kanssa, on suotavaa, että mukana on joku joka huolehtii lapsesta oman hoitosi ajan. Näin varmistumme siitä, että voimme keskittyä oman hoito hetkesi ajan ainoastaan sinuun.

Kiinnostuitko osteopaattisesta hoidosta?

Osteopatia on luonnonmukainen ja kokonaisvaltainen hoitomuoto, jonka teho perustuu siihe, että sillä pureudutaan kivun ja häiriön alkutekijöihin.