Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapiaan voi tulla sekä raskausaikana että synnytyksen jälkeen. Tavallisimpia syitä hakeutua fysioterapeutille ovat:

  • Lantionpohjan lihasten harjoittelu raskausaikana ja synnytyksen jälkeen
  • Liikuntaan ja harjoitteluun liittyvät kysymykset raskausaikana ja synnytyksen jälkeen
  • Sektioarven hoito ja käsittely
  • Keskivartalon kuntouttaminen synnytyksen jälkeen
  • Vatsalihasten erkauman tutkiminen ja kuntoutus
  • Lantionpohjan palautumisen tutkiminen

Tavoitteena on edistää kehon toimintakykyä ja hyvinvointia ja auttaa löytämään sopivat tavat liikkua raskausaikana ja synnytyksen jälkeen. Fysioterapiassa asiakkaan tilanne kartoitetaan haastattelulla ja tutkimalla keho kokonaisvaltaisesti. Tämän jälkeen laaditaan hoitosuunnitelma yhdessä asiakkaan kanssa.

Raskausaikana fysioterapiasta saa apua ja neuvoa muun muassa raskausajan liikuntaan ja harjoitteluun, ryhtimuutoksiin, turvotukseen, selän kiputiloihin, lantionpohjan toimintahäiriöihin, liitoskipuihin sekä purentalihasten kiputiloihin ja toimintahäiriöihin. Fysioterapiassa tehdään lempeitä käsittelyitä sekä ohjataan sopivia harjoitteita asiakkaan voimavarat huomioiden. Liikunta raskausaikana edistää myös synnytyksestä palautumista. Lantionpohjan harjoittelu raskausaikana ennaltaehkäisee lantionpohjan toimintahäiriöiden syntyä myöhemmin raskaudessa ja synnytyksen jälkeen. Fysioterapeutilta saa raskausaikaan sopivan harjoitusohjelman kotiin tai vaikka kuntosalille.

Fysioterapeutilta saa neuvoja muun muassa äidin ergonomiaan vauva-aikana sekä sektioarven itsehoitoon. Fysioterapiaan voi tulla, kun liikuntaan liittyvät asiat alkavat tuntua ajankohtaisilta, vaikka synnytyksestä olisi jo pidempikin aika.

Tavoitteena on edistää kehon toimintakykyä ja hyvinvointia ja auttaa löytämään sopivat tavat liikkua raskausaikana ja synnytyksen jälkeen.

Voit myös varata ajan suoraan sivujemme kautta!

Nyt voit helposti varata ajan suoraan sivujemme kautta. Näet heti vapaat ajat ja hoitojen antajat. Tervetuloa Wariolle!